AQUADA

Η υπεριώδης ακτινοβολία είναι μέρος του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος, που εκπέμπεται από τον ήλιο. Το υπεριώδες φως, συγκεκριμένα το μικροβιοκτόνο μήκος κύματος των 253,7 nm, αλλάζει το γενετικό (DNA) υλικό των κυττάρων, έτσι ώστε τα βακτηρία, οι ιοί, οι μύκητες και άλλοι μικροοργανισμοί δεν μπορούν πλέον να αναπαραχθούν. Οι παθογόνοι μικροοργανισμοί θεωρούνται νεκροί και ο κίνδυνος της νόσου από αυτά έχει εξαλειφθεί. Αντίθετα με τα διάφορα χημικά απολυμαντικά, τα οποία βασίζονται σε χημικές οξειδώσεις και σχηματίζουν υποπροϊόντα απολύμανσης π.χ. χλωροφόρµιο, η UV ακτινοβολία είναι μία απλή μορφή ενέργειας χωρίς να επηρεάζει τις φυσικό-χημικές ιδιότητες του νερού. Συνεπώς, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας να καταναλώσετε νερό που απολυμαίνετε με την χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας.

Πλεονεκτήματα απολύμανσης με υπεριώδη ακτινοβολία (UV)

  • Ενισχύει την ασφάλεια του νερού, διότι αδρανοποιεί αποτελεσματικά τους παθογόνους μικροοργανισμούς που μπορούν να περάσουν από άλλες διαδικασίες επεξεργασίας και να φτάσουν στην βρύση σας.
  • Απουσία χημικών ή παραπροϊόντων τους, όπως χλωροφόρµιο, στο νερό.
  • Η χρήση της υπεριώδους ακτινοβολίας δεν επηρεάζει την γεύση, την ποιότητα και την διαύγεια του νερού.
  • Τα συστήματα Aquada εγκαθίστανται εύκολα στο οικιακό σας δίκτυο. Επίσης, ο λαμπτήρας αφενός μεν αντικαθίσταται εύκολα αφετέρου δε χρειάζεται αλλαγή μονό μετά από ένα ολόκληρο χρόνο χρήσης.
  • Το σύστημα Aquada καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από έναν τυπικό οικιακό λαμπτήρα, ωστόσο μπορεί να απολυμάνει όλη την παροχή του σπιτιού σας.

Λειτουργία συστήματος

Το σύστημα απολύμανσης Aquada εφαρμόζει την τεχνολογία ακτινοβολίας UV σε ειδικά σχεδιασμένα κλειστά ανοξείδωτα δοχεία. Η υπεριώδες ακτινοβολία εκπέμπεται από τις λυχνίες της Wedeco, σε συγκεκριμένο μήκος κύματος που απαιτείται για την απολύμανση, οι οποίες είναι τοποθετημένες μέσα σε ειδικούς γυάλινους κυλίνδρους χαλαζία. Ο παραπάνω σχεδιασμός εξασφαλίζει ότι υπεριώδη ακτινοβολία κατανέμεται αποτελεσματικά, καθώς το ρευστό διέρχεται μέσα από το σύστημα. Επίσης, για την επίτευξη της βέλτιστης απόδοσης συνολικά του συστήματος, τροφοδοτικά και ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου λειτουργούν και ελέγχουν τις UV λυχνίες. Κατά συνέπεια, οποιαδήποτε παρουσία παθογόνου μικροοργανισμού στο νερό σας θα εξοντωθεί, χάρη στο σύστημα απολύμανσης UV Aquada.

Τα συστήματα υπεριώδους ακτινοβολίας Aquada UV διατίθενται σε τρία μοντέλα για να διαλέξετε: Altima, Proxima ή Maxima. Όλα είναι διαθέσιμα σε πέντε διαφορετικά μεγέθη ανάλογα με τις ανάγκες σας. Βασικό κριτήριο επιλογής του μεγέθους είναι η μέγιστη παροχή, όπου πρόκειται να το εγκαταστήσετε, ενώ επιλέγεται μοντέλο με βάση τα χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στις απαιτήσεις σας.

Τα συστήματα Aquada είναι κατάλληλα για απολύμανση πόσιμου νερού, είτε αυτό αντλείται από γεωτρήσεις είτε τροφοδοτείται από το δίκτυο ύδρευσης, του οποίου η ποιότητα του δεν είναι πλέον επαρκής για τις ανάγκες σας. Επιπλέον, δύναται να χρησιμοποιηθούν σε οικίες για την απολύμανση όμβριων υδάτων, σε συστήματα ανακυκλοφορίας, ενυδρεία ή ιδιωτικές πισίνες, συστήματα εξαερισμού, κλιματισμού και τέλος σε σιντριβάνια. Τα συστήματα Aquada μπορούν να εγκατασταθούν στην ήδη υπάρχουσα σωληνογραμμή με μεγάλη ευκολία.

Οδηγός επιλογής AQUADA

Χαρακτηριστικά Altima Proxima Maxima
Αποτελεσµατική µικροβιολογική προστασία
Βιοδοσοµετρικά ελεγµένα
Θάλαµος απολύµανσης από ανοξείδωτο χάλυβα
Λαμπτήρας UV µεγάλης έντασης & διάρκειας ζωής
Μονάδα ελέγχου σύγχρονης σχεδίασης
Φωτεινή ένδειξη λειτουργίας λαμπτήρα
Σύστημα σύνδεσης λαμπτήρα  Safe-T-Cap
Μικροεπεξεργαστής ελέγχου
Ακουστικός συναγερµός (buzzer)
Οπτικός έλεγχος συναγερµού
Ψηφιακή ένδειξη διάρκειας ζωής λαμπτήρα
Μπουτόν συναγερµού / επανεκκίνηση
Επαφή για προαιρετική σύνδεση με ηλεκτροβάνα
Αισθητήριο παρακολούθησης έντασης ακτινοβολίας
Ψηφιακή ένδειξη έντασης UV ακτινοβολίας