Έργα

ΕΡΓΑ
Τα έργα μας

Η IDATOR αναλαμβάνει έργα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, πραγματοποιώντας εγκαταστάσεις συστημάτων νερού και υγρών αποβλήτων, υψηλών προδιαγραφών. Τα έργα μας αποτελούν την καλύτερη απόδειξη της δουλειάς μας.

Κάντε login για να κατεβάσετε τη λίστα
Κτιριακά Έργα
Συγκροτήματα Γραφείων
Data Center Nexi
Στην αναβάθμιση του υφιστάμενου data center της εταιρείας Nexi, συμμετείχε η Idator σε συνεργασία με την κατασκευαστική VITAEL AE και την τεχνική υπηρεσία της Nexi. To έργο αφορούσε την αλλαγή/αναβάθμιση των αντλιών για την ανακυκλοφορία ψυχρού νερού για την ψύξη των κλιματιστικών μονάδων, απολύτου ακριβείας του data center, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας. H προτεινόμενη λύση από την Idator έφερε την αξιοπιστία και την ποιότητα των προϊόντων της Xylem, και συγκεκριμένα αφορούσε Lowara αντλίες in-line με Smart Inverter και Hydrovar Inverter, που επιφέρουν εξοικονόμηση ενέργειας έως 70%.
Περιβαλλοντικά Έργα
XYTA-XYTY
Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Ηπείρου
Η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Ηπείρου αποτελεί την πρώτη μονάδα στην Ελλάδα που παράγει ενέργεια από Αστικά Στερεά Απόβλητα, αναβαθμίζοντας το περιβάλλον και μετατρέποντας την Ήπειρο σε «Πράσινη Περιφέρεια». Στο πρότυπο έργο, τελευταίας τεχνολογίας, που αποτέλεσε σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, η ανάδοχος εταιρεία, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ, εμπιστεύτηκε την Idator για την προμήθεια και εγκατάσταση αντλιών αξιοπιστίας Flygt και πιεστικού Lowara του εργοστασίου της Xylem.
Κτιριακά Έργα
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Σιδηροδρομική γραμμή Τιθορέα – Δομοκός
Η Idator συμμετείχε στις υπολειπόμενες εργασίες ολοκλήρωσης της υποδομής, των κτιριακών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων Τιθορέα-Δομοκός. Συγκεκριμένα, εγκατέστησε αυτόματο πυροσβεστικό συγκρότημα εξοπλισμού Xylem Lowara και κατασκευής Idator, σχεδιασμένο σε πλήρη συμμόρφωση με το πρότυπο ΕΝ12845, για υψηλή αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα.
Κτιριακά Έργα
Λιμένες
Λιμάνι Ερείκουσας
Συμμετοχή στις εργασίες επέκτασης του λιμένα Ερεικούσσας. Ένα έργο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με υπεύθυνη τεχνική εταιρεία την ERGOMARE Α.Ε. H Idator συνέβαλε στο κομμάτι της πυρασφάλειας, τοποθετώντας πυροσβεστικά συγκροτήματα ίδιας κατασκευής, βάσει των προδιαγραφών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον, στο κομμάτι της ύδρευσης, εγκαταστάθηκε δίδυμο πιεστικό συγκρότημα με inverter, εργοστασίου Xylem Lowara.
Κτιριακά Έργα
Ξενοδοχεία
Lighthouse Athens
Στα πλαίσια της ριζικής ανακαίνισης – ανακατασκευής του Lighthouse Athens, μέλους των Brown Hotels -πρώην La Mirage-, η τεχνική εταιρεία DBD Athens εμπιστεύτηκε την Idator για την αναβάθμιση του εξοπλισμού με σύγχρονες λύσεις υψηλής αποδοτικότητας, εξοικονόμησης και αξιοπιστίας. Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν αντλητικά συγκροτήματα ακαθάρτων - λυμάτων Lowara & Flygt της Xylem, πιεστικά συγκροτήματα κρύου νερού χρήσης με inverter και κυκλοφορητές τελευταίας τεχνολογίας Lowara, καθώς και κλειστό δοχείο διαστολής θέρμανσης από την εταιρεία Global Water Solutions. Τέλος, για την εξασφάλιση μέγιστης προστασίας, σύμφωνα πάντα με τα ισχύοντα πρότυπα και προδιαγραφές, εγκαταστάθηκαν πυροσβεστικά συγκροτήματα κατασκευής Idator.
Κτιριακά Έργα
Ξενοδοχεία
Radisson Blu Zaffron Hotel
Το νέο ξενοδοχείο Radisson Blu Zaffron Resort στο Καμάρι Σαντορίνης, αποφάσισε να θέσει ψηλά τον πήχη σε ζητήματα ασφάλειας και ενεργειακής εξοικονόμησης, με τη βοήθεια της υπεύθυνης κατασκευάστριας εταιρείας, ΕΜΜΕΤΡΟΝ και της Idator. Συγκεκριμένα, εγκαταστάθηκαν υψηλών προδιαγραφών πυροσβεστικό συγκρότημα κατασκευής Idator, με χρήση αντλιών Lowara, Xylem και εναλλάκτη νερού/νερού για ψύξη του πετρελαιοκινητήρα. Για την αδιάλειπτη τροφοδότηση νερού με προσαρμογή της πίεσης ανάλογα με τη ζήτηση και εξοικονόμηση ενέργειας, τοποθετήθηκαν δίδυμα πιεστικά αντλητικά συγκροτήματα της Lowara, Xylem, με αντλίες τύπου SV και inverter Hydrovar. Τέλος, περαιτέρω μείωση στα λειτουργικά κόστη θα επιτευχθεί με τους κυκλοφορητές υψηλής απόδοσης της Lowara, Xylem, από τη σειρά Ecocirc XL/XL Plus.