Η ιστορία μας
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
Η δημιουργία της IDATOR

Η ιστορία του ομίλου Ευστρατιάδη ξεκίνησε το 1969 με τη δημιουργία της πρώτης τεχνικής επιχείρησης σε θέματα διαχείρισης νερού, η οποία μετεξελίχθηκε στην ΕΥΣΤΡΑΤΙAΔΗΣ ΑΒΕΤΕ και από το 2005, ιδρύθηκε η IDATOR η οποία έχοντας την εμπειρία των προηγούμενων ετών εξελίσσεται συνεχώς μέχρι σήμερα στην κορυφαία εταιρεία διαχείρισης νερού, λυμάτων, καθώς και συστημάτων αυτοματισμού, λειτουργίας και ελέγχου αυτών.

Οι αξίες της εταιρείας είναι στενά συνδεδεμένες με τους συνεργάτες, τους πελάτες και το ευρύτερο περιβάλλον που δραστηριοποιείται. Η ομαδική εργασία και ο κοινός στόχος, αποτελούν εγγύηση για την επίτευξη υψηλών αποδόσεων στην παραγωγή και τη διανομή. Η διάθεση νέων προϊόντων, η βελτιστοποίηση της ποιότητας σε κάθε στάδιο παραγωγής και η άμεση εξυπηρέτηση των συνεργατών της, αποτελούν τους βασικούς και θεμελιώδεις στόχους της εταιρείας.

Κάθε μας ενέργεια έχει προσανατολισμό τον σεβασμό απέναντι στον άνθρωπο και το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής, τις καινοτομίες, τη βελτιστοποίηση και την αξιοπιστία πλαισιωμένη πάντα από τη δυναμική μας συνεργασία με την Xylem inc.

Η IDATOR πρωτοπορεί στις λύσεις για διαχείριση στο καθαρό νερό, τα λύματα στην Ελλάδα για περισσότερα από 50 χρόνια. Σήμερα αποτελεί την κύρια επιλογή της αγοράς, με την επίσημη διανομή των προϊόντων Xylem (brand Flygt, Lowara, Sanitaire, Wedeco, Godwin), Seko, ETNA, Well Pumps, GWS και SFA.

Χρονοδιάγραμμα
1969
Ο Λεωνίδας Ευστρατιάδης δημιουργεί την πρώτη του τεχνική επιχείρηση στον τομέα ηλεκτρικών εφαρμογών και εφαρμογών άντλησης.
1978
Ξεκινά η συνεργασία με τη LOWARA και σταδιακά με πολλές άλλες εταιρείες κατασκευής αντλιών και παρελκομένων.
1989
Με τον εορτασμό των 20 ετών μας, η ΕΥΣΤΡATΙΑΔΗΣ ΑΒΕΤΕ, μεταφέρεται στις πρώτες μας σύγχρονες και επαγγελματικές εγκαταστάσεις στην Πάτρα.
1998
Λειτουργούμε το πρώτο υποκατάστημα μας στην Αθήνα με στόχο την επέκταση μας στο χώρο της βιομηχανίας και των τεχνικών κατασκευαστικών εταιρειών.
2004
Μεταφερόμαστε σε νέες εγκαταστάσεις στην Πάτρα με έμφαση στις υποδομές αποθήκευσης και παραγωγής. Την ίδια χρονιά ιδρύεται η ΥΔΑΤΩΡ Α.Ε., η οποία αναλαμβάνει να συνεχίσει την δραστηριότητα της ΕΥΣΤΡΑΤΙΑΔΗΣ ΑΒΕΤΕ.
2008
Ολοκληρώνουμε τη στρατηγική εξαγορά της Flygt Hellas A.E. μέσω της οποίας επιτυγχάνεται η ενιαία παρουσία των brands του τομέα νερού της ITT στην Ελλάδα.
2014
Η εταιρεία αλλάζει το μοντέλο οργάνωσής της σε πλήρως πελατοκεντρικό με την ταυτόχρονη εφαρμογή του καινοτόμου μοντέλου των αυτοδιοικούμενων ομάδων.
2017
Δημιουργούμε μία νέα έδρα στο Πανόραμα Κηφισιάς και μεταφέρουμε όλες τις εμπορικές και αποθηκευτικές μας δραστηριότητες στην Αττική.
2019
Ξεκινά η συνεργασία διανομής των προϊόντων OASE και η ανάθεση υπηρεσιών υδροπληροφορικής της Xylem.
2020
Ολοκληρώνεται ένα τριετές πρόγραμμα νέων συνεργασιών με τις διανομές προϊόντων Itron, Baselight, Hydraloop, Source, Adey με στόχο την ευρύτερη επέκταση του χαρτοφυλακίου διανομών της εταιρείας.
2021
Εγκαινιάζουμε μια νέα γραμμή συναρμολόγησης αντλιών γεωτρήσεων και παρουσιάζουμε μια καινούργια γραμμή παραγωγής τυποποιημένων ηλεκτρικών πινάκων για αντλιοστάσια με το brand METTA.