Το TEDxPatras 2023 «γεφυρώνει» ιδέες, κοινωνίες…ανθρώπους!

Το TEDxPatras 2023 «γεφυρώνει» ιδέες, κοινωνίες…ανθρώπους!
11.12.2023

Το TEDxPatras 2023 «γεφυρώνει» ιδέες, κοινωνίες…ανθρώπους!

Μία μοναδική διοργάνωση έλαβε χώρα το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Το TEDxPatras 2023 με κεντρικό θέμα «Bridging Within», αποτέλεσε ένα «ταξίδι» πνευματικής εξερεύνησης και έμπνευσης, εμβαθύνοντας στη δύναμη της σύνδεσης και της συνεργασίας στην αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων και στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου και δίκαιου μέλλοντος.

Εκτός από τις βασικές παρουσιάσεις από ομιλητές στο χώρο της έρευνας, της εκπαίδευσης, της επιχειρηματικότητας, του περιβάλλοντος & πολιτισμού, ακόμα και της δημόσιας διακυβέρνησης, η εκδήλωση περιλάμβανε μια σειρά από συζητήσεις με Fireside Chats, παρέχοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να συναναστραφούν με experts του κλάδου με τρόπο πιο προσωπικό και διαδραστικό. Μερικά μόνο από τα φλέγοντα ζητήματα που θίχτηκαν ήταν: το βιώσιμο μέλλον και οι εξελίξεις γύρω από τις τεχνολογίες ενέργειας και οι προσαρμογές που επιτάσσει η κλιματική αλλαγή στον σχεδιασμό και τη λειτουργία υποδομών και τη διαχείριση οικοσυστημάτων.

Η Idator, ως εταιρεία που επενδύει στη δια βίου μάθηση και κυρίως στην ανάπτυξη του πνεύματος της επόμενης γενιάς, είχε την τιμή να συνεργαστεί με την ομάδα του TEDxPatras, προσφέροντας 30 εισιτήρια σε φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης TEDxPatras, οι συμμετέχοντες φοιτητές συνδιαλέχθηκαν και δικτυώθηκαν με συναδέλφους και επαγγελματίες, ενώ τους δόθηκε μια πολύτιμη ευκαιρία να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, να εξερευνήσουν τις προοπτικές τους και να ανακαλύψουν νέους δρόμους για προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τον θετικό αντίκτυπο που είχε στους συμμετέχοντες η πρωτοβουλία της Idator, καθώς πιστεύουμε ότι η καλλιέργεια πνεύματος καινοτομίας, συνεργασίας και πνευματικής περιέργειας είναι απαραίτητη για τη διαμόρφωση του μέλλοντος και δεσμευόμαστε να συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε πρωτοβουλίες που δίνουν τη δυνατότητα στην επόμενη γενιά μηχανικών να κάνουν μια ουσιαστική διαφορά στον κόσμο.