Hydraloop: Εφαρμογή μονάδων στο Apanemo Hotel & Suites Santorini

Hydraloop: Εφαρμογή μονάδων στο Apanemo Hotel & Suites Santorini
29.09.2023

Hydraloop: Εφαρμογή μονάδων στο Apanemo Hotel & Suites Santorini

ME MIA MATIA

Το πρόβλημα διαθεσιμότητας νερού στη Σαντορίνη και γενικότερα στα ελληνικά νησιά αποτελεί ένα από κυριότερα ζητήματα των κατοίκων, αλλά και επιχειρηματιών αυτών των περιοχών, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες που η ζήτηση αυξάνεται εκθετικά.

Ο Ε. Προγουλάκης, ιδρυτής του Apanemo Hotel & Suites στο νησί της Σαντορίνης, έχοντας εμπιστευθεί την Idator σε λύσεις άντλησης προμηθευόμενος τον σχετικό εξοπλισμό, απευθύνθηκε εκ νέου στην εταιρεία μας, σχετικά με την εφαρμογή καινοτόμων λύσεων για ορθολογική χρήση του νερού στις νέες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του ομίλου.

Εφαρμογή HYDRALOOP CASCADE
στις εγκαταστάσεις του Apanemo Hotel & Suites

 

ΑΝΑΓΚΗ

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου ζήτησε την υποστήριξή μας στην παροχή μίας καινοτόμου λύσης για την ορθή διαχείριση των υδάτινων αποθεμάτων στη νέα ξενοδοχειακή μονάδα του ομίλου Apanemo, ως μέτρο πρόληψης και εργαλείο αντιμετώπισης των υψηλών αναγκών νερού στις τουριστικές περιόδους.

Ο κ. Προγουλάκης, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, αλλά και κάτοικος του νησιού, έχοντας βαθιά επίγνωση του οξυμένου προβλήματος έλλειψης νερού στο νησί, και σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη ευαισθητοποίησή του σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, επιζητούσε πράσινες λύσεις που εμπίπτουν στην αειφόρο στρατηγική διαχείρισης των σύγχρονων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων.

 

ΛΥΣΗ

Ανταποκρινόμενοι στη ζήτηση του συνεργάτη μας, παρουσιάσαμε το νέο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας μας – τα Smart Green Water Solutions που περιλαμβάνουν αποκλειστικά αειφόρες λύσεις για το νερό, και συζητώντας μαζί του για τις εξατομικευμένες ανάγκες του, προτείναμε την αποκεντρωμένη μονάδα ανακύκλωσης νερού HYDRALOOP.

Το HYDRALOOP είναι ένα νέο, καινοτόμο σύστημα επεξεργασίας του ημι-ακάθαρτου «γκρίζου» νερού σε οικίες, εμπορικά ή βιομηχανικά κτήρια, καθιστώντας το κατάλληλο για την επαναχρησιμοποίηση του σε δευτερεύουσες χρήσεις τοπικά. Πρόκειται για μία πρωτοποριακή λύση ορθολογικής διαχείρισης του νερού χρήσης σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα πιστοποίησης αειφόρων κτιρίων LEED και BREEAM.

Για την κάλυψη των αναγκών του ξενοδοχείου απαιτήθηκε η προμήθεια και εγκατάσταση του HYDRALOOP CASCADE – 4 μονάδων HYDRALOOP 300 στη σειρά.

Με το HYDRALOOP CASCADE, η επεξεργασμένη ποσότητα νερού μεταφέρεται σε εξωτερική δεξαμενή συλλογής νερού, όπου γίνεται η επαναχρησιμοποίησή του στην άρδευση και στις ανάγκες καθαρισμού των εξωτερικών χώρων του ξενοδοχείου. Συνολικά, μπορεί να επαναχρησιμοποιήσει έως και 2 κυβικά νερού καθημερινά.

Hydraloop H300 -H600-H300

 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Ο συνεργάτης μας, θέλοντας να συμβάλλει στην ορθή διαχείριση των πολύτιμων υδάτινων πόρων του νησιού, υιοθέτησε ένα καινοτομικό προϊόν με διεθνείς, αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις αειφορίας, απολαμβάνοντας κατ’ επέκταση τόσο οικονομικά οφέλη, όσο και περιβαλλοντικά.

Η εφαρμογή του HYDRALOOP, ανοίγει νέους δρόμους για τη βιώσιμη διαχείριση του νερού σε κάθε τύπο κτηρίου, με τα ξενοδοχεία, όμως, να έχουν την ευκαιρία να προστατεύσουν το περιβάλλον χωρίς να μειώσουν ούτε στο ελάχιστο τις ανέσεις των χρηστών, θέτοντας νέα πρότυπα στη βιομηχανία της φιλοξενίας.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Εξοικονόμηση Πόρων: Τα ξενοδοχεία αντλούν τεράστιες ποσότητες νερού για τις καθημερινές επιχειρησιακές τους λειτουργίες. Το HYDRALOOP μειώνει την κατανάλωση φρέσκου νερού, βοηθώντας να διατηρηθούν οι υδάτινοι πόροι.
  • Μείωση Κόστους: Η εγκατάσταση του Hydraloop προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση σε νερό και ενέργεια, συμβάλλοντας συνολικά στη μείωση των λειτουργικών εξόδων του ξενοδοχείου.
  • Βελτίωση εταιρικής εικόνας και αύξηση κρατήσεων: Η υιοθέτηση πράσινων πρακτικών αναδεικνύει την εικόνα της επιχείρησης, ως βιώσιμης και περιβαλλοντικά υπεύθυνης, τόσο στον ξενοδοχειακό κλάδο εν γένει, όσο και στον τελικό καταναλωτή. Ολοένα και περισσότεροι επισκέπτες, αναζητούν οικολογικά πιστοποιημένα καταλύματα, επιβεβαιώνοντας τις έρευνες που θέλουν τον αειφόρο τουρισμό να αποτελεί ένα πιο επικερδές μοντέλο παγκοσμίως.
  • Προωθεί την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση: Η χρήση του HYDRALOOP μπορεί να λειτουργήσει ως πρότυπο «πράσινης» πρακτικής και πηγή περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης για τους επισκέπτες.