ITC 2023: Οι τελευταίες τάσεις στον τομέα Υποδομών & Μεταφορών

ITC 2023: Οι τελευταίες τάσεις στον τομέα Υποδομών & Μεταφορών
21.09.2023

ITC 2023: Οι τελευταίες τάσεις στον τομέα Υποδομών & Μεταφορών

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 6ο Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών, που έλαβε χώρα από τις 17 έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Το  σημαντικότερο ετήσιο γεγονός για τον κατασκευαστικό και μεταφορικό κλάδο στην Ελλάδα, προσέλκυσε 1.200 συνέδρους, ενώ 75 καταξιωμένοι ομιλητές από κορυφαίες εταιρείες και οργανισμούς, μοιράστηκαν τις απόψεις και τις γνώσεις τους, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των:

  • Βιώσιμη ανάπτυξη υποδομών
  • Ψηφιακός μετασχηματισμός του κατασκευαστικού και μεταφορικού κλάδου
  • Δημόσιες-ιδιωτικές συνεργασίες
  • Χρηματοδότηση και συντήρηση έργων υποδομών -ειδικά κάτω από το πρίσμα της κλιματικής κρίσης
  • Καινοτομία στις υποδομές και τις μεταφορές

itc 2023 idator's booth

Εκτός από τις κεντρικές ομιλίες και τις παράλληλες συνεδρίες, η εκδήλωση περιελάμβανε μια σειρά από ευκαιρίες δικτύωσης με ηγέτες του κλάδου, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αλληλεπιδράσουν, να μάθουν περισσότερα για τις επιχειρήσεις τους, καθώς και να εξερευνήσουν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

 

itc2023 networkingitc2023 idator's booth and delegates

 

Βασικά Συμπεράσματα από το Συνέδριο

  • Η βιώσιμη ανάπτυξη υποδομών είναι κορυφαία προτεραιότητα για κυβερνήσεις και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Υπάρχει μια αυξανόμενη ευαισθητοποίηση για την ανάγκη ανάπτυξης υποδομών που είναι βιώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον.
  • Ο ψηφιακός μετασχηματισμός μεταμορφώνει ραγδαία τον κατασκευαστικό και μεταφορικό κλάδο, βελτιώνοντας την αποδοτικότητα και παραγωγικότητά τους.
  • Οι συνεργασίες μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα διαδραματίζουν έναν ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στη χρηματοδότηση και την ανάπτυξη έργων υποδομών. Αυτές οι συνεργασίες επιτρέπουν στις κυβερνήσεις να αξιοποιήσουν την τεχνογνωσία και τους πόρους του ιδιωτικού τομέα για την παράδοση σύνθετων έργων υποδομών.
  • Η καινοτομία είναι απαραίτητη για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία του κλάδου των υποδομών και των μεταφορών. Νέες τεχνολογίες και επιχειρηματικά μοντέλα είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του μέλλοντος, όπως η κλιματική αλλαγή.