Hydraloop: Εξοικονομήστε έως 45% του νερού χρήσης

Hydraloop: Εξοικονομήστε έως 45% του νερού χρήσης
08.06.2023

Hydraloop: Εξοικονομήστε έως 45% του νερού χρήσης

Το νερό είναι ένα από τα πιο σημαντικά και απαραίτητα στοιχεία για τη ζωή και την ύπαρξη των οργανισμών στη Γη. Η χρήση του νερού καθημερινά εξαρτάται από τις ανάγκες κάθε ατόμου και τις συνθήκες της κάθε περιοχής. Μερικές από τις κύριες χρήσεις του νερού στις κτηριακές εγκαταστάσεις, είναι η κατανάλωση για πόσιμο νερό, η χρήση στις οικιακές εργασίες, η καθαριότητα, η προσωπική υγιεινή, η άρδευση κήπων και φυτεμένων δωμάτων.

Το νερό, ως φυσικός πόρος είναι ένα εξαιρετικά πολύτιμο αγαθό. Σε πολλά μέρη του κόσμου, το νερό αποτελεί είδος πολυτελείας ενώ σε άλλα μέρη τα αποθέματα πόσιμου νερού είναι λιγοστά και η χρήση του πρέπει να γίνεται με συνείδηση και οικολογική σκέψη.

Για αυτό το λόγο, μπορούν να εφαρμοστούν μέτρα εξοικονόμησης νερού, όπως η χρήση αποκεντρωμένων μονάδων ανακύκλωσης γκρίζων νερών υψηλής τεχνολογίας.

Η IDATOR S.A. ως ο μεγαλύτερος πάροχος λύσεων γύρω από το νερό και τα λύματα σε διάφορους τομείς εφαρμογής Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, με εκπροσώπηση  περισσότερων από 32 brand μεταξύ των οποίων τα brand Lowara, Flygt, Wedeco, Sanitaire της Xylem και το μεγαλύτερο brand λύσεων υδρομέτρησης Itron, αναζητά συνεχώς καινούργια και καινοτόμα προϊόντα στην υπηρεσία του νερού. Στο πλαίσιο αυτό, έχει δημιουργήσει μια νέα σειρά προϊόντων - Smart Green Water Solutions - όπου διαθέτει στην αγορά έξυπνες και αειφόρες λύσεις αποκεντρωμένης διαχείρισης του νερού.

Το HYDRALOOP είναι ένα πρωτοποριακό καινοτόμο σύστημα ανακύκλωσης γκρίζου νερού το οποίο συλλέγει, επεξεργάζεται και επαναχρησιμοποιεί το νερό από ντους, λουτρά, πλυντήρια και στεγνωτήρια, αντλίες θερμότητας και μονάδες κλιματισμού. Ανάλογα με τη κατανάλωση νερού από τον χρήστη της κατοικίας, ή τον επισκέπτη ενός ξενοδοχείου, μπορεί να εξοικονομηθεί έως και το 45% νερού χρήσης στο κτήριο. Το ανακυκλωμένο γκρίζο νερό του HYDRALOOP είναι καθαρό, διαυγές, ασφαλές και απολυμασμένο. Μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί για χρήση ξεπλύματος τουαλέτας, πλύσιμο ρούχων, άρδευση κήπων και συμπλήρωση πισινών.

Η καινοτόμος τεχνολογία του Hydraloop έχει λάβει 2 διεθνείς διακρίσεις από το CES (CONSUMER ELECTRONICS SHOW) το 2020 & 2023, όπου για τη ποιότητα του παραγόμενου ανακυκλωμένου γκρίζου νερού, φέρει πιστοποίηση κατά NSF/ANSI-350. Το πρότυπο NSF/ANSI-350 επαληθεύει ότι όλες οι απαιτήσεις σχεδιασμού και απόδοσης του προτύπου έχουν τηρηθεί και επιβεβαιώνει μέσω δοκιμών ότι το νερό επαναχρησιμοποίησης πληροί τα αυστηρά ποιοτικά κριτήρια. Το πρότυπο NSF/ANSI- 350 θέτει επίσης απαιτήσεις ποιότητας νερού για τη μείωση των χημικών και μικροβιολογικών ρύπων για χρήση μη πόσιμου νερού. Το HYDRALOOP έχει χαμηλή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, η λειτουργία του είναι αυτόματη, χωρίς χρήση φίλτρων ή χημικών, είναι αυτοκαθαριζόμενο, με ενδείξεις για την παραγωγή ανακυκλωμένου γκρίζου νερού σε ημερήσια βάση και δυνατότητα για επικοινωνία με smart phone μέσω εφαρμογής για την online παρακολούθηση της απόδοσής του.

Στην Ελλάδα, έχουν ήδη εγκατασταθεί μονάδες HYDRALOOP σε ξενοδοχειακή μονάδα στη Σαντορίνη για τη συλλογή γκρίζου νερού από τα ντους / μπάνια, συμπυκνώματα και τα απόνερα από τα επαγγελματικά πλυντήρια ρούχων, όπου το νερό ανακυκλώνεται, καθαρίζεται, απολυμαίνεται και αποθηκεύεται σε εξωτερικές παρακείμενες δεξαμενές έτοιμο για να επαναχρησιμοποιηθεί για άρδευση και λοιπές δευτερεύουσες χρήσεις εκτός του κτιρίου.

Τα προϊόντα HYDRALOOP μπορούν να χρησιμοποιηθούν παντού: σε πυκνοκατοικημένες πόλεις, αγροτικές περιοχές και εγκαταστάσεις εκτός δικτύου όπου η παροχή νερού είναι ασταθής ή ανεπαρκής. Το HYDRALOOP προσθέτει πόντους βιωσιμότητας για πιστοποιήσεις όπως το LEED και το BREEAM αυξάνοντας την εμπορική αξία του ακινήτου. Το HYDRALOOP σας βοηθά να εξοικονομήσετε νερό και ενέργεια και συμβάλλει στη διατήρηση των αποθεμάτων νερού για το σπίτι, το εμπορικό κτίριο ή το ξενοδοχείο σας, χωρίς κανένα συμβιβασμό στην άνεση διαβίωσης ή στην προσωπική υγιεινή.