Κουβέρτα και καλύμματα πυροπροστασίας Premium M

Η κουβέρτα πυροπροστασίας Premium M είναι το πιο διαδεδομένο προϊόν της VLITEX και προτείνεται για χρήση σε πυρκαγιές μπαταριών ιόντων λιθίου. Το ύφασμα από ειδικές ίνες γυαλιού αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες των πυρκαγιών μπαταριών. Χρησιμοποιείται σε περίπτωση πυρκαγιάς μπαταρίας ιόντων λιθίου ως κουβέρτα φραγμού, αλλά και προληπτικά. Εάν η μπαταρία αναφλεγεί, οι φλόγες και η θερμότητα παραμένουν κάτω από το κάλυμμα, η μπαταρία μπορεί να καεί με ελεγχόμενο τρόπο. Η κουβέρτα είναι επαναχρησιμοποιήσιμη. Προσφέρεται σε διάφορα μεγέθη ή κατά παραγγελία του πελάτη.

Προληπτικά, τοποθετείται πάνω από ένα ηλεκτροκίνητο όχημα (EV) που έχει εμπλακεί σε ατύχημα για να προστατεύσει τη γύρω περιοχή σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Χρησιμοποιείται ως κουβέρτα πυρκαγιάς, εγκλωβίζοντας αξιόπιστα και γρήγορα τις συμβατικές πυρκαγιές. Διατηρεί μια πυρκαγιά σε ηλεκτροκίνητο όχημα (EV) υπό κάλυψη, ελαχιστοποιώντας τις ζημιές στη γύρω περιοχή. Τα συμβατικά πυροσβεστικά μέσα δεν είναι απαραίτητα και συνεπώς δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Το ειδικό ύφασμα από ίνες γυαλιού, με την ιδιαίτερα πυκνή επικάλυψη σιλικόνης, μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες έως και 1.000°C για μεγάλα χρονικά διαστήματα και ακόμη και 1.300°C σε στιγμιαίες εξάρσεις. Μια πυρκαγιά μπαταρίας, η οποία δεν απαιτεί οξυγόνο και επομένως δεν μπορεί να κατασταλεί, καίγεται με ελεγχόμενο τρόπο κάτω από την κουβέρτα.

Χρησιμοποιείται από πυροσβεστικές υπηρεσίες, από εταιρείες μεταφορών, βιομηχανίες, αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, καθώς και σε θέσεις στάθμευσης.

Χαρακτηριστικά
Αντοχή στη θερμότητα Μέχρι 1000 °C και στιγμιαία μέχρι 1300 °C.
Αγωγιμότητα Πρακτικά μηδενική.
Συντήρηση Μηδενική. Καθαρισμός μετά τη χρήση.
Επαναχρησιμοποίηση Εάν πληροί τα κριτήρια επιθεώρησης μετά τη χρήση, επαναχρησιμοποιείται.
Διαστάσεις 6×8 m           7×8 m            8×10 m
Βάρος 27 kg             31 kg               43 kg
Μεταφορά Παραδίδεται εντός σάκου αποθήκευσης – μεταφοράς.

 

Ύφασμα υαλονημάτων με επένδυση σιλικόνης 560g/m², φέρουν τέσσερις χειρολαβές στις τέσσερις γωνίες.

DataSheet FireBlanket M EN
FireBlanket M-S Brochure EN
FireBlanket M-S Brochure GR